Het ensemble L’Armonia Sonora is in het leven geroepen door gambiste Mieneke van der Velden en bestaat uit musici die allen in Nederland en internationaal bekendheid genieten op het gebied van de Oude Muziek, en les geven aan verschillende Nederlandse en buitenlandse conservatoria.
De programma’s van het ensemble ontstaan meestal uit de behoefte een bepaalde cantate of soms zelfs een specifieke aria uit te voeren; uitgaande van de bezetting van die stukken worden zeer afwisselende concertprogramma’s samengesteld (Bach/Buxtehude, Bruhns, Rosenmüller, Purcell, Scarlatti/Vivaldi).
Het ensemble kan zo bestaan uit enkel continuo-instrumenten, of worden uitgebreid met strijkers en blazers.

L’ Armonia Sonora werkt samen met gerenommeerde solisten, zoals de bas Peter Kooij, sopraan Hana Blazíkovà, counter-tenor Derek Lee Ragin en counter tenor Robin Blaze.

Voor het label RAMÉE verscheen in 2006 ‘De Profundis Clamavi’, de debuut-CD van het ensemble met vroegduitse cantates in samenwerking met de bas Peter Kooij. De CD is internationaal zeer enthousiast ontvangen en meerdere malen onderscheiden (*****Diapason, BBC Award). Dit programma was te horen in het Festival Oude Muziek te Utrecht in 2007.
Begin 2008 verscheen een CD van L’Armonia Sonora met Bach-Sonates voor viola da gamba in verschillende bezettingen, gevolgd door "Harmoniae Sacrae", duitse dialoog-cantates met Peter Kooij en Hana Blazíkovà, sopraan in 2009..

In augustus 2012 trad L'Armonia Sonora op in het Festival Oude Muziek Utrecht met een Rosenmüller programma met Hana Blazìkovà, Robin Blaze, Peter Kooij, en Concerto Palatino.

 

 

 
DOWNLOAD PHOTOS